Home2020-06-09T21:40:27+02:00
FAQ items aan het laden...

Heeft u een vraag over toegankelijkheid 

dan beantwoorden onze experts die graag

Neem vrijblijvend contact met ons op

Experts in toegankelijkheid

Hieronder ziet u hoe het Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid u kan ondersteunen bij het toegankelijk maken van gebouwen en de openbare ruimte. Klikt u gerust per dienst door naar de meer uitgebreide informatie.

Staat er niet bij wat u precies in gedachten heeft, belt of mailt u ons dan vrijblijvend met uw vraag; we zijn u graag van dienst.

Toetsingen

Met een toetsing krijgt u inzicht in de mate van toegankelijkheid van uw gebouw of de openbare ruimte. Afhankelijk van uw vraag en behoefte kan dat op basis van een tekening zijn of wordt er op locatie getoetst.

Inzicht en oplossingen

In ieder geval wordt u door de toetsing duidelijk of u alle aspecten van toegankelijkheid heeft meegenomen, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. U krijgt inzicht in eventuele knelpunten die er nog zijn. Samen met u zoeken onze experts naar creatieve en inventieve oplossingen.

MEER INFO TOETSINGEN

Cursussen & Masterclasses

Nu het wettelijk verplicht is om de openbare ruimte en gebouwen toegankelijk te maken voor iedereen, wordt van u verwacht dat u zich die kennis ook eigen maakt en er ervaring in opdoet. Dat kan in compacte Cursussen en Masterclasses.

Gedegen en praktisch

In de Cursussen en Masterclasses verdiept u uw vakinhoudelijke kennis over het realiseren van toegankelijkheid en wordt uw praktische ervaring uitgebreid. Ze zijn interactief en praktijkgericht en vergroten uw waarde voor opdrachtgevers en organisaties. In de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht, zodat u -eenmaal terug in uw werkomgeving- het geleerde direct kunt toepassen.

MEER INFORMATIE

Presentaties & Lezingen

De presentatie of lezing over toegankelijkheid brengt u in ieder geval bewustwording en concrete actiepunten. Een wegwijzer door het woud aan informatie, die richting geeft aan uw aanpak.

Boeiend en inspirerend

Onze directeur Denise Janmaat weet op luchtige wijze de vele facetten van toegankelijkheid te belichten, waardoor het een geanimeerde sessie wordt. Zij is een ervaren spreker, die haar toehoorders met een boeiend betoog meeneemt.

Eén ding is zeker: het zal een eye-opener zijn. Zeker als u kiest voor de interactieve optie, waarmee de zaal wordt uitgedaagd om direct actief met het onderwerp bezig te zijn. Zeer geschikt als u ervoor wilt zorgen dat de aanwezigen geïnspireerd de zaal verlaten.

VRAAG EEN PRESENTATIE OF LEZING AAN
0
Toetsingen
0
Deelnemers Cursussen | Masterclasses
0
Presentaties | lezingen

Resultaten

U heeft een bepaald resultaat voor ogen als u ons inschakelt. Wat u kunt verwachten, hangt mede af van uw vraag. Daarover gaan we met u in gesprek en aan de hand daarvan doen we u ons voorstel.

Het resultaat van onze toetsingen en advisering kunnen we u het beste laten zien aan de hand van ons portfolio. Wat deden we voor andere opdrachtgevers en wat leverde het hen op. Een greep uit de vele opdrachten die we uitvoerden:

gemeente amsterdam

Wat was de vraag?

Een rolstoeltoegankelijke route door het Amsterdamse bos, rekening houdend met de 140 bruggen en bruggetjes die er zich bevinden. Het resultaat was een advies voor de optimale route alsmede de uitwerking van de maatregelen en aanpassingen die noodzakelijk waren. Een handzame leidraad voor de verantwoordelijken om mee aan de slag te gaan.

vrije universiteit amsterdam

Hoe luidde de opdracht?

Het toetsen van en adviseren over de nieuwe entree van een van de gebouwen waarin flinke veiligheids- en toegankelijkheidsuitdagingen zaten, mede omdat het bijzondere design ook een belangrijke rol speelde. Uiteindelijk kon er voor alle beperkingen een veilige en toegankelijke entree gerealiseerd worden.

Wat was de vraag?

Voor deze evenementenlocatie adviseerden we over een rolstoelplaats in de grote zaal met staplaatsen, zodat ook rolstoelers met goed zicht op het podium van een concert kunnen genieten. Bovendien gaven we advies over aanpassing van het mindervalidentoilet. Enige tijd later mochten we als vervolg voor de andere zalen een advies over een goede rolstoelplaats uitwerken.

sbt amsterdam

De opdracht

In het faculteitsgebouw van ACTA (tandheelkunde) is de toegankelijkheid getoetst. Deze is daar zo belangrijk omdat SBT twee verdiepingen van het gebouw gebruikt om cliënten met een kwetsbare gezondheid te behandelen. Het advies leidde tot aandachtspunten en benodigde aanpassingen, die hen in staat stellen nog meer af te stemmen op de behoeften van hun cliënten, zodat zij zo optimaal mogelijk gefaciliteerd kunnen worden bij de voor hen bezwarende behandeling.

De opdrachten

Het toetsen van en adviseren over de toegankelijkheid en uitgankelijkheid (vluchtveiligheid) voor mensen met een beperking van Campus Woudestein. Doel is dat studenten met een beperking daar zodanig gefaciliteerd kunnen worden dat zij daar samen met de overige studenten kunnen studeren. Daarvoor worden zowel aanpassingen in de gebouwen als in de buitenruimte gedaan op basis van de adviezen die uit de toetsingen voortkomen.

Kennemer Wonen

Wat zij willen

We toetsten en adviseerden over de nultredentoegankelijkheid van 200 van hun woongebouwen inclusief de inventarisatie over het al dan niet kunnen plaatsen van een lift. Daarnaast het toetsen van 750 woningtypes in deze woongebouwen en vastleggen van de mate van toegankelijkheid, zodat bij verhuur nog gerichter toegewezen kan worden en de vastgoedafdeling inzicht heeft in wat er nodig is om de toegankelijkheid nog verder te optimaliseren. Ook nieuwe ontwikkelingen worden door het NIvT getoetst op toegankelijkheid.

Bekijk ons uitgebreide portfolio

Gratis meer informatie over toegankelijkheid

Het Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid biedt u een aantal gratis items aan om u te ondersteunen bij het toegankelijk maken van gebouwen en de openbare ruimte.

Wilt u meer informatie, belt of mailt u ons dan vrijblijvend met uw vraag; we zijn u graag van dienst.

Onze opdrachtgevers aan het woord

“Voor de toetsing van een invalideplek in onze Max-zaal door het Nederlands Instituut hadden we door een leverancier een oplossing laten uitwerken, en vroegen we ons af of dat qua logistiek en kosten wel de meest ideale was.
Door de toetsing is ons duidelijk geworden dat er nog andere opties waren die ook nog eens financieel aantrekkelijker waren. Nu hebben we van het Instituut een goed alternatief aangereikt gekregen en hebben we een mooi rapport ontvangen met daarin de belangrijkste aandachtspunten.

De samenwerking hebben wij als zeer prettig en nuttig ervaren. We hebben straks een prettige invalideplek én een Miva-toilet die aan alle eisen voldoen.”

Sandrijn Dekkers, Melkweg, Amsterdam

“Voor de toetsing hadden we verschillende aanpassingen (vanuit onze gedachtegang) uitgewerkt om een minder valide collega weer te kunnen laten re-integreren. Door de toetsing bleek dat dit mooie gedachtes waren, maar dat het ons aan specifieke kennis ontbrak en we bepaalde dingen over het hoofd hadden gezien. Door de toetsing hebben we inzicht gekregen in de benodigde aandachtsgebieden om deze minder valide collega de mogelijkheid te kunnen bieden in ons kantoorgebouw te functioneren. De samenwerking is aan onze kant als zeer plezierig ervaren.”

Bastiaan Lambregts, SBM Offshore

“Voordat ik de bouwtekening liet toetsen, heb ik het Informatiedocument Hellingbanen van het Instituut aangeschaft. Daaruit bleek dat er zoveel aspecten van belang zijn, dat ik het gevoel kreeg dat ik mijn tekening beter kon laten toetsen om zeker te zijn dat de hellingbaan -die aangelegd moet worden bij de nooduitgang voor uithuizing- gaat voldoen aan de eisen én goed bruikbaar is. Door de toetsing kreeg ik een veel simpeler oplossing aangedragen van het Instituut, die bovendien veiliger is en minder kost. De samenwerking met de Experts heb ik ervaren als professioneel. Ook merkte ik, dat professioneel en plezierig hand in hand kunnen gaan.”

Ing. Anton Buurman, Adviseur Buurman

“We kijken nu heel anders naar iedere drempel en helling. De samenwerking met Denise Janmaat is van het begin heel plezierig en ontspannen verlopen. Zij kwam met de simpelste oplossingen waar we zelf nooit aan gedacht hadden.”

Désirée van Kalsbeek, directeur, Familiecamping 't Noorder Sandt

“De lezing was een verfrissende kijk op de bestaande regeltjes uit de diverse handboeken, één aanrader.”

Ton van 't Hoff, architect | directeur, BBHD Architecten

Voorbeelden

Om echt te begrijpen waar het nou om gaat bij toegankelijkheid delen we hier de vele voorbeelden die we dagelijks tegenkomen. Dat maakt het stukken makkelijker om te gaan zien wat snel geregeld kan worden om de toegankelijkheid te verbeteren of optimaliseren. En het laat zien dat er meerdere oplossingen mogelijk zijn om dat doel te bereiken. Laat u zich gerust inspireren en stel ons uw vraag als u meer wilt weten.

Toegankelijkheid woningen door lift niet verbeterd

november 22nd, 2020|

Woningbouwverenigingen en -corporaties zijn steeds op zoek om hun woningvoorraad toegankelijk(er) te maken en te voldoen aan de nultredentoegankelijkheid.   Dat dat een uitdaging is in bestaande gebouwen, is duidelijk. Toch is het zeker wel [...]

Lees alle artikelen

In de media

Het Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid wordt regelmatig gevraagd om in de media te vertellen over toegankelijkheid. U vindt hier de artikelen, opnames en uitzendingen in onderstaande media.

Stel ons uw vraag

Toegankelijkheid realiseren begint met vragen stellen. Onze experts zijn gewend ze te beantwoorden.

Stel daarom nu uw vraag en u ontdekt direct dat zij degenen zijn die u kunnen gidsen door het woud dat toegankelijkheid nu nog voor u is.

JA, NEEM CONTACT MET MIJ OP

Ga naar de bovenkant