Uit het Centraal Station komend is het niet simpel, maar de Bezuidenhoutseweg oversteken is met wat creativiteit mogelijk met de rolstoel. Dan sta je zomaar in een leuk parkje dat ingeklemd ligt tussen de Prinsessegracht en de Koningskade. Een druk gebruikt fiets- en voetpad waarlangs mooie banken zijn geplaatst. Het lijkt mooi en dat is het ook, voor validen. Niet voor rolstoelers.

Zo is het niet mogelijk om met een rolstoel naast de bank plaats te nemen om ook even uit te rusten of samen met iemand anders even neer te strijken. Het grove grind maakt het onmogelijk om met de rolstoel de bank te bereiken.

 

 

De grove grind rand belemmert de rolstoeler ook bij het weggooien van afval: de afvalbak is niet bereikbaar met de rolstoel, die direct ‘geparkeerd’ staat in dit grind.

TIPS:

    • neem de rolstoeltoegankelijkheid in het Programma Van Eisen (PvE) al mee, zodat het goed geborgd is

 

    • ben specifiek, zodat bij alle partijen duidelijk is wat u beoogt

 

    • toets in elke fase van ontwerp en uitvoering hoe invulling wordt gegeven aan begrip toegankelijkheid