Soms worden we verrast, bijvoorbeeld als een locatie prima aangepast is. Dat bleek onlangs bij een bezoek aan Hotel Mijdrecht Marickenland. De vele aspecten van rolstoeltoegankelijkheid hebben bij dit hotel-restaurant serieus aandacht gekregen.

De invalidenparkeerplaats is ruim en bevindt zich weliswaar niet direct naast de ingang, doch is wel de eerste vrije plaats op het parkeerterrein. Goed gemarkeerd en met voldoende ruimte.

De entree is goed, de hal is ruim. Er is een lift waarin een rolstoel, ook een elektrische, past. Een scootmobiel kan er overigens niet in.

Het meest opvallend blijkt het invalidentoilet in dit hotel. Daar is de service groot, want er is een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet in geplaatst. De ruimte is goed ingedeeld. Het zou nog wel fijn zijn als er aan de binnenzijde van de deur over de volle breedte een handgreep wordt geplaatst om de deur dicht te trekken.

Het restaurant van dit hotel is qua indeling niet ideaal. Praktisch altijd dienen er andere gasten op te staan om de rolstoeler te laten plaatsnemen aan een tafel. De medewerk(st)ers van de bediening gaan op gepaste wijze met de rolstoelgast om en spelen flexibel in op de situatie.

TIPS:

    •  voor de indeling van het restaurant is het handig om tafels zodanig in te delen dat er altijd op makkelijke wijze plaats kan worden geboden aan een rolstoelgast (zonder overige gasten te hoeven laten opstaan)

 

    • bij reservering door een gast ook vragen of er bijzonderheden zijn die van belang zijn voor de tafelkeuze / tafelschikking

 

  • aanbrengen van een handgreep over de volle breedte van de binnenzijde van de toiletdeur, maakt het makkelijker voor de rolstoeler om de deur zelf achter zich te sluiten.