Schreven we eerder over het (levens)gevaarlijke invalidentoilet van Seats2Meet Maarssen, nu kunnen we u melden dat zij de melding serieus hebben opgepakt. Het aankaarten bij hun verhuurder Elf Provinciën heeft effect gehad; die toonde zich bereid het toilet aan te passen. Dat hebben zij professioneel ter hand genomen. Zij hebben het Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid verzocht hen te adviseren. Met de uitvoering tonen zij hun ambitie om het echt rolstoeltoegankelijk te maken; het is prachtig geworden!

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

De meest belangrijke verandering is de toegang tot het toilet. Waar er eerst door de rolstoeler geworsteld diende te worden met een zware deur met dranger en er een bijna onmogelijke draai gemaakt moest worden, is het toilet nu direct toegankelijk vanuit de gang met een soepel lopende schuifdeur.

Binnenkort nog enkele kleine aanpassingen en dan is het optimaal

 

Daarnaast is er nu alle ruimte vóór en naast het toilet om vanuit de rolstoel de transfer naar het toilet te maken, zonder de toegang te blokkeren (voor bijvoorbeeld assistentie).

Met deze aanpak maken deze ondernemers werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Fijn dat zij het mogelijk maken voor rolstoelers om op deze locatie gelijkwaardig ‘mee te doen’.