Onlangs lazen wij over een interessante nieuwe vinding uit Nieuw Zeeland van Car Parking Technologies (CPT), die in meerdere situaties kan worden ingezet. In de context van dit blog is de toepassing voor de signalering op invalidenparkeerplaatsen wetenswaardig.

CPT is een bedrijf dat groot is geworden door hun parkeer sensor technologie. Die wordt in dit geval toegepast om invalidenparkeerplaatsen in parkeergarages te detecteren. Daarmee wordt voorkomen dat onbevoegden die parkeerplaatsen kunnen gebruiken.

Zo werkt het

De auto van een mindervalide met een invalidenparkeerkaart wordt voorzien van een tag. Zodra er geparkeerd wordt in de parkeergarage op een invalidenparkeerplaats, detecteert de sensor van de parkeerplaats of er een tag in de auto aanwezig is. Is die er niet, dan wordt de parkeerwacht van de parkeergarage direct gewaarschuwd, zodat die de foutparkeerder kan aanspreken of andere maatregelen kan nemen.

Naar verluidt, zijn de kosten voor dit parkeersysteem vergelijkbaar met andere toewijzingssystemen. Bovendien kan deze wijze van detecteren (en taggen) voorts gebruikt worden voor parkeerplaatsen die op andere wijze zijn toegewezen aan bepaalde gebruikers.