Regelmatig wordt er opgemerkt dat er best ‘even’ op een gehandicaptenparkeerplaats geparkeerd kan worden, omdat die ‘toch bijna altijd leeg is’. Dat lijkt misschien zo, doch als de gehandicaptenparkeerplaats bezet is, betekent dat voor de gehandicapte gebruiker heel wat.

Die heeft zich namelijk al de moeite genomen om op weg te gaan en kan z’n uiteindelijke doel alleen bereiken als de gehandicaptenparkeerplaats beschikbaar is. De invalidenparkeerkaart wordt immers alleen verstrekt aan mensen die nog maar een beperkte afstand van de auto tot de locatie kunnen overbruggen.

Als die mindervalide aankomt bij de gehandicaptenparkeerplaats en deze blijkt bezet, dan kan het betekenen dat hij onverrichterzake weer naar huis moet terugkeren. Dat is heel vervelend voor die mindervalide, die zich zoveel moeite heeft getroost om op weg te gaan.

Het is des te vervelender als blijkt dat de gehandicaptenparkeerplaats door oneigenlijk gebruik bezet is. Bijvoorbeeld door een valide die ‘even’ naar de pinautomaat verderop gelopen is en de auto even dichtbij wilde parkeren…. Of zoals u op onderstaande foto ziet voor een bedrijfsauto die immers ook een plekje moet krijgen….

De foto is genomen bij Motel Van der Valk Schiphol (A4). Zij verhuren sinds kort auto’s en deze stonden bij ons bezoek keurig geparkeerd op de gehandicaptenparkeerplaatsen. Dat verbaasde ons zeer en we hebben het management er dan ook op geattendeerd. Het commercieel belang zou niet zwaarder mogen wegen dan dat van de mindervalide bezoeker.

Bij ons volgende bezoek stonden de huurauto’s op een opvallende, andere locatie voor de ingang en de gehandicaptenparkeerplaatsen waren weer beschikbaar voor diegenen waarvoor ze bedoeld zijn: de mindervaliden. Compliment voor het management van Van der Valk Schiphol!

TIPS:

  • checkt u regelmatig of de gehandicaptenparkeerplaatsen voor uw pand juist gebruikt worden

 

  • neemt u maatregelen indien er onterecht gebruik wordt gemaakt van de parkeermogelijkheid.