Voor een rolstoeler is het fijn om te zien dat er rekening is gehouden met de toegankelijkheid. Zoals bijvoorbeeld in Restaurant La Place in Amstelveen. Daar is een leuke serre die mooi uitzicht biedt en natuurlijk wil ook een rolstoeler daar wel plaatsnemen. Het restaurant heeft daarin voorzien. En biedt extra verrassingen voor de rolstoeler…….

U ziet op de foto hieronder dat er een prachtige helling is aangebracht om het hoogteverschil naar de serre te overbruggen:

Aangezien het hoogteverschil aanzienlijk is, is deze helling echt noodzakelijk. Het bevreemdt ons dan ook zeer dat aan de andere zijde deze voorziening niet is aangebracht. Over de drempel gereden, ‘duikt’ de rolstoeler de diepte in (hoogteverschil achter de drempel 7,5 cm!! ). U snapt wat er gebeurt als de rolstoeler ook nog een glas drinken in de hand heeft of dienblad op schoot heeft…..

Eenmaal ín de serre, kan de rolstoeler de ruimte niet meer zelfstandig verlaten omdat de drempel veel te hoog is (maximaal toegestane hoogte 2cm). U ziet die situatie op onderstaande foto:

Indien u als restaurant (of willekeurig welke locatie) uw ruimten rolstoeltoegankelijk wilt maken, is het dus van belang dat u voor beide zijden een oplossing realiseert.

TIPS:

  • breng beide zijden van de drempel terug tot maximaal 2 cm hoogte om de ruimte echt rolstoeltoegankelijk te maken 

 

  • let u bij het plaatsen van een helling ook op de risico’s voor vallen of struikelen door validen; u bent aansprakelijk!