Er staat een rolstoelsymbool op de parkeerplaats. De plek is recht voor de ingang, aan het begin van de hellingbaan. Alles lijkt goed geregeld. Toch is het Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid niet tevreden….

Op de foto ziet u vast waarom. De gehandicaptenparkeerplaats van Hotel Ibis in Utrecht is net zo smal als alle andere plaatsen en biedt voor de rolstoeler geen ruimte om de transfer te maken vanuit de auto naar de rolstoel. Daarmee is dit een gehandicaptenparkeerplaats die slechts voor de vorm is aangelegd.

TIPS:

  • zorg bij de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats voor het minimaal vereiste formaat om echte rolstoeltoegankelijkheid te bieden;

 

  • markeer de gehandicaptenparkeerplaats met een E6-verkeersbord, zodat duidelijk zichtbaar is dat dit een gehandicaptenparkeerplaats is en misbruik wordt voorkomen. 

 

NOOT: Hotel Ibis heeft inmiddels laten weten dat de gehandicaptenparkeerplaats binnenkort wordt aangepast. (01.11.2011)