Soms behoeven situaties geen nader betoog als de foto overduidelijk is. Kijkt u hier maar eens naar:

Men heeft rekening gehouden met het feit dat er gehandicaptenparkeerplaatsen nodig zijn bij dit Gezondheidscentrum in Tuitjenhorn en er zijn er zelfs twee aangebracht. Blijkbaar is daar pas over nagedacht toen de oprit naar het pand al was aangelegd. Die oprit is nu namelijk alleen maar te gebruiken door valide bezoekers; een rolstoeler kan de oprit niet op en af als de gehandicaptenparkeerplaats in gebruik is.

TIPS:

* inventariseer vooraf de hele situatie met betrekking tot de rolstoeltoegankelijkheid, van aankomst bij het pand per vervoermiddel (betrek alle mogelijkheden in uw inventarisatie) tot vertrek van de locatie

* houd rekening met de wet- en regelgeving én de gebruiksvriendelijkheid bij de aanleg. Vooraf een deskundige raadplegen vermindert de faalkosten, voorkomt de hoofdzorgen om achteraf aanpassingen te moeten regelen én u vermijdt beschadiging van het imago van uw organisatie.