Dat het aanbrengen van een hellingbaan in uw locatie een uitdaging is, dat heeft u vast al uit dit eerdere blog of dit blog begrepen. Met die informatie heeft u vermoedelijk al naar andere situaties gekeken en daar ontdekt wat goed is en beter kan.

Vandaag aandacht voor een goed voorbeeld van een hellingbaan, dit keer in hotel Ernst Sillem Hoeve in Lage Vuursche. De hellingshoek is mooi beperkt gehouden door een lange hellingbaan aan te brengen. Er is een duidelijke afscheiding tussen de trap en het verhoogde gedeelte en de hellingbaan. Door de wijze van aanleggen is er geen afrijdgevaar.

 

 

Er is nog 1 punt ter verbetering: de hellingbaan zou een leuning / handgreep aan beide zijden dienen te hebben en dat is (nog) niet het geval. Dit is natuurlijk nog makkelijk te realiseren door de leuning op de vereiste hoogte aan te brengen.

TIP

Wilt u alles weten over de juiste aanleg van een hellingbaan, zodat u kosten kunt besparen en uw aansprakelijkheidsrisico kunt beperken? Bestelt u dan het Informatiedocument ‘‘Basisvoorwaarden en vereisten aanleg hellingbaan’ via deze site. U beschikt dan over alle wet- en regelgeving plus aanvullende praktische tips in één document.