In de mindervalidenkamer van een hotel wordt vaak het standaard meubilair geplaatst, dat voor een rolstoeler niet altijd handig is. De garderobekasten die voor alle kamers besteld zijn, worden bijvoorbeeld ook in de mindervalidenkamer geplaatst.

Daarbij wordt over het hoofd gezien dat de rolstoeler zijn/haar kleding helemaal niet op kan hangen aan de hoge roede die daarin standaard is geplaatst.

Een positieve uitzondering daarop vormt de Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder. In hun eenpersoons mindervalidenkamer is de kast aangepast op rolstoelers. De roede is verlaagd aangebracht, waardoor de rolstoeler zelf de kleding kan ophangen.

TIPS:

  • Met een indeling waarbij de roede op circa 110/120 cm wordt geplaatst, houdt u goed rekening met gebruik door een rolstoeler. 
  •  

  • Door direct boven de roede een plank te maken, kan door de rolstoeler ook de plank nog benut worden.
  •  

  • Zorgt u voor voldoende manoeuvreerruimte om de kast te kunnen bereiken (draaicirkel van 1,50 m is handig).
  •  

 ————————————————————————————————————-

Vindt u deze tip over rolstoeltoegankelijkheid waardevol? Schrijf u dan in voor het maandelijkse, gratis Infomagazine Rolstoeltoegankelijkheid, boordevol tips en informatie over rolstoeltoegang.  Afmelden kan op elk moment en natuurlijk gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om.