In de centrale parkeergarage in het centrum van Enschede is rekening gehouden met gehandicapten; er zijn diverse gehandicaptenparkeerplaatsen aangelegd. De gebruikers van die parkeerplaatsen zijn -net als alle andere gebruikers van de parkeergarage- verplicht om te betalen voor het gebruik van de parkeergarage. Als de rolstoeler echter wil gaan betalen blijkt dat vergeten is, dat je als gehandicapte dan wel de betaalautomaat moet kunnen bereiken!

De betaalautomaat die tegenover de gehandicaptenparkeerplaatsen staat, is gesitueerd op een (hoge) stoep waarin geen oprit gemaakt is; onbereikbaar voor gehandicapten dus. Hoe los je dit nu op als je in je rolstoel aan komt rijden en wilt betalen? Natuurlijk, soms zijn er behulpzame automobilisten maar daar kun én mag je niet vanuit gaan. Als die er namelijk niet zijn, kun je als gehandicapte de parkeergarage dus niet verlaten…..

Tips voor het inrichten van een parkeergarage:

* plaats de betaalautomaten in de buurt van de gehandicaptenparkeerplaatsen

* zorg dat de betaalautomaat bereikbaar is voor rolstoelers (toerit naar betaalautomaat, indeling betaalautomaat)

* verstrek waar nodig instructies bij de gehandicaptenparkeerplaatsen over de betaling.