Recentelijk bezocht ik de nieuwe vergaderlocatie SwungHouse dat zich in een prachtig nieuw gebouw heeft gevestigd, direct langs de snelweg en vlakbij het station. Een oase om in te werken.

Wat bij hen direct opvalt als je als rolstoel-bezoeker binnenkomt, is de rolstoelvriendelijke garderobe. Hoewel de doorgang om in te rijden wat krap is als het echt druk met bezoekers is, hebben ze wel prachtig de kledinghaken op zowel rolstoel- als valideniveau aangebracht.

Met wat kleine aanpassingen kan ook deze garderobe nog worden geoptimaliseerd. Vandaar hieronder tips voor de rolstoeltoegankelijke garderobe:

TIPS:

* houd voor een garderoberuimte qua entree en binnenmaten rekening met een rolstoel. In deze situatie moet de rolstoeler achteruit rijden om de garderobe te kunnen verlaten. Omdat er geen spiegel op de achterwand van de garderobe zit (zullen in de meeste gevallen ook jassen voorhangen), kan de rolstoel niet op het zicht in die spiegel achteruit rijden en is het risico van iemand aanrijden aanzienlijk.

* als een mogelijkheid tot keren wordt gerealiseerd (vrije draaicirkel van 1,50m), dan kan de rolstoeler makkelijker de garderobe verlaten en ook rekening houden met degenen die achter hem/haar binnen zijn gekomen om hun jas op te hangen.

* de flow van het bezoekersverkeer wordt met een iets ruimere maat beter gewaarborgd (zeker op locaties als deze waar bezoekers voor workshops en lezingen vaak ongeveer tegelijkertijd binnenkomen).

* een spiegel op rolstoelhoogte zou deze garderobe ‘af’ maken 😉 !!

_________________________________________________________________________________________

Vindt u deze tip waardevol? Vult u dan rechts bovenaan deze pagina uw gegevens in. U ontvangt dan maandelijks mijn gratis Infomagazine  met meer tips en informatie over alle aspecten van rolstoeltoegankelijkheid. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met uw gegevens om.