Voor het aanleggen van gehandicaptenparkeerplaatsen gelden regels. Zo moeten ze een bepaalde afmeting hebben, zodat de rolstoeler zelfstandig de auto in én uit kan. Bovendien dient binnen 5 meter van de gehandicaptenparkeerplaats een mogelijkheid te worden gecreëerd om het trottoir op te gaan.

Dat veel gehandicaptenparkeerplaatsen niet aan de eisen voldoen, heeft u al eerder kunnen lezen in onder andere dit artikel over een parkeerplaats in Heemskerk. Toen er dan ook een nieuwe gehandicaptenparkeerplaats werd aangelegd in het centrum van Heemskerk, had ik goede hoop dat die aan alle eisen zou voldoen. Helaas,de parkeerplaats heeft niet de juiste afmetingen, maar erger nog: is bovendien heel onveilig aangelegd en het is wachten op ongelukken. In de video kunt u de situatie bekijken.

TIPS:

* hanteer de juiste maatvoering bij de aanleg van gehandicaptenparkeerplaatsen;

* zorg voor een oprit naar het trottoir binnen 5 meter zoals wordt vereist;

* laat uw plannen voor de inrichting van de openbare ruimte vooraf toetsen door een deskundige om extra kosten én gevaarlijke situaties te voorkomen!

Vandaag bericht de gemeente Heemskerk dat ze de controle op het parkeren op gehandicaptenparkeerplaats gaan intensiveren. Dan gaat het vast ook lukken om de gehandicaptenparkeerplaats te laten voldoen aan de eisen!

_________________________________________________________________________________________

Vindt u deze tip waardevol? Vult u dan rechts bovenaan deze pagina uw gegevens in. U ontvangt dan maandelijks mijn gratis Infomagazine  met meer tips en informatie over alle aspecten van rolstoeltoegankelijkheid. Afmelden kan op elk moment en natuurlijk ga ik vertrouwelijk met uw gegevens om.