Het is natuurlijk goed bedoeld om een drempelhulp (oprijplaat) neer te leggen als de toegang tot uw pand niet rolstoeltoegankelijk is. Alleen: dan is het wel van belang dat u er een neerlegt die ook echt helpt.

Onderstaand voorbeeld bij de zaak van Street One in Beverwijk laat zien dat het aanbrengen van de oprijplaat niet meer is dan een goed bedoelde poging; helpen doet het echter niet. De plaat sluit namelijk niet aan op het trottoir maar heeft een opstaande rand, waardoor de rolstoelwielen daarachter blijven haken. En daarmee is de rolstoeltoegang nog niet gerealiseerd.

 

Een oprit heeft alleen zin als de te overbruggen hoogte wordt teruggebracht naar minder dan 20mm. Elke andere poging is goed bedoeld maar niet effectief.

 

 TIPS:

* laat een oprijplaat aansluiten op het trottoir, waarmee de opstaande rand écht is overbrugd

* zorg dat de te overbruggen hoogte maximaal 20mm is anders is een locatie niet rolstoeltoegankelijk.