De vestiging van modezaak Claudia Sträter in Noordwijk heeft voor rolstoelers (en klanten met een rollator of kinderwagen) een prachtige mogelijkheid gecreeërd om de héle winkel te kunnen bezoeken.

Het hoger gelegen gedeelte van de zaak is toegankelijk gemaakt met een hellingbaan. Conform de regelgeving voor hellingbanen die een hoogte van meer dan 25cm overbruggen, is deze voorzien van een mooi ogende, stevige leuning. Het enige aandachtspunt is nog dat aan de andere zijde geen afrijdbeveiliging is aangebracht (wel verplicht). Een opstaande rand van 5cm (op of tegen de hellingbaan aan geplaatst) moet voorkomen dat een rolstoel, rollator of kinderwagen van de hellingbaan schiet. Ook uit oogpunt van aansprakelijkheid een noodzakelijke toevoeging!

De toegang tot de paskamers is ruim, hoewel de paskamer zelf niet voor rolstoelklanten is aangepast. Dat zou overigens nog wel vrij eenvoudig te realiseren zijn; de zaak is ruim genoeg van opzet, ook in het paskamergedeelte. Als dit wordt aangepakt samen met een deskundige rolstoeltoegankelijkheid, hoeft dit geen kostbare en ingrijpende aanpassing te zijn.

De zeer vriendelijke medewerksters die waar mogelijk willen helpen en bereid zijn de rolstoeler de mogelijkheid te bieden te winkelen zoals een valide klant, verdienen ook een compliment. Dat maakt dat het plezierig winkelen is in deze zaak voor een rolstoeler.

TIPS:

* hellingbaan voorzien van afrijdbeveiliging

* paskamer aanpassen voor toegang met rolstoel (en helpende)