Draaideuren zijn voor menig rolstoeler onhandig. Daarvoor is een oplossing gevonden: een knop waarmee je de draaideur langzamer kunt laten draaien. Op zich een prima oplossing, maar in de praktijk blijkt dat deze oplossing  niet altijd afdoende is.

Zoals u in het filmpje kunt zien, wordt er bij de toegang van menige draaideur iets geplaatst. Vaak een afvalbak/sigarettendover, soms een standaard met gratis kranten, een plantenbak of er staat een betonnen paal/muur of iets dergelijks. Die vormen de obstakels waardoor voor de rolstoeler de ‘langzaam-draaien-knop’ niet meer bereikbaar is.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FagIkUkQ8x4&hl=nl&fs=1&]

Tip:

Heeft u een draaideur in uw pand en wilt u goede toegang bieden aan een rolstoeler? Kijk dan eens kritisch naar de manouvreer-ruimte bij de ‘langzaam-draaien-knop’ van uw draaideur en laat het testen door een rolstoeler.