Zoals ik in mijn eerdere blog al schreef, komen er steeds meer flexibele kantoorlocaties voor ZZP’ers. Onlangs maakte ik kennis met Spaces aan de Herengracht in Amsterdam omdat er een netwerklunch van Female Factor plaatsvond. Spaces maakte een goede indruk.

Spaces Amsterdam

Spaces Amsterdam

Het is een plezierige, lichte ruimte met veel keuzemogelijkheden voor de wijze waarop je er wilt werken. Hoewel de locatie niet volledig rolstoeltoegankelijk is, is ‘ie door de klantvriendelijke medewerk(st)ers wel rolstoelvriendelijk.

Invalidentoilet Spaces

Invalidentoilet Spaces

Een punt van aandacht is het invalidentoilet. Dat is wel aangebracht, doch bevindt zich achter een deur met dranger die toegang biedt tot alle toiletten (heren-, dames- en invalidentoilet). Die deur is door een rolstoeler niet zelf te openen. De receptie is zeer bereidwillig om dat  te doen, doch moet blijven wachten of na een poosje terugkomen om de rolstoeler weer naar buiten te helpen. Dat voelt niet plezierig.

In het invalidentoilet is keurig de vereiste ruimte rondom het toilet gerealiseerd. Aan weerszijden van het toilet zijn keurig steunen aangebracht. Jammer is dat de wasbak en spiegel niet op ‘invalidenhoogte’ zijn aangebracht, waardoor het toilet net niet voldoet. De kosten om dit nu nog aan te passen, waren dan niet nodig geweest.

Tip:

Voor de finishing touch van uw pand is het handig én kostenbesparend om de tekening van uw pand te laten toetsen door een ervaringsdeskundige professional en/of samen een rondgang door uw pand te maken om tijdig alle ‘drempels’ te verwijderen.