Op reis in Denemarken is het opvallend hoe goed de openbare toiletvoorziening daar geregeld is. Elke grotere parkeerplaats langs snelwegen én in steden heeft een toiletgebouw dat gratis toegankelijk is. Er bevindt zich standaard een dames- en herentoilet én een invalidentoilet.

Het bijzondere is, dat het merendeel van deze invalidentoiletten bovendien voorzien is van een deur met een elektrische en/of automatische deuropener. Hierdoor zijn deze toiletten écht goed toegankelijk voor rolstoelers en kun je dus ook met een gerust hart op pad.

De toiletten zijn van binnen vanzelfsprekend uitgerust met flink wat roestvrijstaal om vandalisme tegen te gaan. De functionaliteit is er niet minder om. En ze zijn schoon en keurig verzorgd; er hangt toiletpapier en ze zijn niet beklad of zo.

Al met al een goed voorbeeld dat in Nederland snelle navolging verdient!

 

Bekijk hier de video

Tip:

Bekijk bij de aanleg van parkeerplaatsen, parken en stedelijke gebieden de mogelijkheden voor plaatsing van openbare toiletten, wellicht met een systematiek en logistiek zoals in Denemarken wordt gebruikt.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]