Werk- en vergaderlocaties voor ZZP’ers en flexibele vergaderlocaties zijn ‘in’. Ze zijn handig om als eenpitter toch met anderen om u heen te kunnen werken, bieden u de kans uw zakenrelaties in een professionele omgeving te ontvangen en maken flexibel vergaderen met een grotere groep mogelijk. Handig dus. Ook voor rolstoelers?

Seats2meet Utrecht

Seats2meet Utrecht

Seats 2meet is één van die moderne locaties. De locatie in Utrecht bij winkelcentrum Hoog Catharijne is nog net niet rolstoeltoegankelijk.

Entree Seats2Meet Utrecht

Entree Seats2Meet Utrecht

Komend vanaf straatniveau (waar de gehandicaptenparkeerplaatsen zijn), moet u namelijk een grote, zware deur door om de intercom te bereiken. Die deur kan een rolstoeler niet zelfstandig openen; hij/zij moet een voorbijganger dus vragen de deur open te doen.

Als dat gelukt is, komt u in de tussenhal naar de volgende deuren (die identiek zijn qua uitvoering als de deuren waardoor u binnenkwam). In deze tussenhal bevindt zich de intercom met videofoon. Als u hebt aangebeld en men doet open, kunt u de volgende deur dus wederom niet zelf openen. De receptiemedewerker dient dus naar beneden te komen om u binnen te laten.

Voor het verlaten van het pand is wederom hulp nodig bij het openen van de deuren.

Een elektrische deuropener of schuifdeuren zou deze ‘drempel’ eenvoudig oplossen.

Tip voor de toetsing van rolstoeltoegankelijkheid van uw locatie:

Betrek ook de allereerste ingang van uw pand bij de rolstoeltoegankelijkheidscheck. Zeker als u op een verdieping gevestigd bent, wordt dit algauw vergeten doch het vormt een wezenlijk onderdeel van uw rolstoeltoegankelijkheid.