In Denemarken zijn de faciliteiten voor gehandicapten enorm goed verzorgd. Zo is er op parkeerplaatsen langs de snelweg bij de invalidenparkeerplaatsen een laadpunt aanwezig. Eenvoudigweg een paal met een stopcontact waarop je je rolstoel of scootmobiel kunt aansluiten zodat die kan worden (bij)geladen.

Oplaadpunt rolstoel bij parkeerplaats

Oplaadpunt rolstoel bij parkeerplaats

Een prima service die geboden wordt door zo’n oplaadpunt in de buurt van een lantaarnpaal aan te leggen; de stroomvoorziening is dan al in de buurt, waardoor het een minimale extra inspanning vraagt om het aan te leggen.

Een zeer rolstoelvriendelijke service die in Nederland ook zeer gewaardeerd zou worden.

Tip bij het aanleggen van gehandicaptenparkeerplaatsen:

U kunt de aanwezigheid van stroom (lantaarnpalen) eenvoudig benutten door die te delen met degenen die er afhankelijk van zijn. Het laat het sociale gezicht van uw instantie zien (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en het vraagt slechts een beperkte investering.


Toevoeging naar aanleiding van hun persbericht:

met dit inititiatief kan dit in Nederland ook meteen uitgevoerd worden!