Met mijn eerste artikel voor dit weblog wil ik de eerste ‘stap’ zetten op weg naar mijn doel: een rolstoeltoegankelijk land. Dagelijks ervaar ik dat er nog veel verbeterd kan worden en daaraan wil ik mijn steentje bijdragen.

Omdat ik zelf in een rolstoel zit (en daardoor bovendien ook ervaringsdeskundige ben) en onze creatieve oplossingen al in menige situatie de rolstoeltoegankelijkheid hebben verbeterd, hoop ik aan de hand van veel voorbeelden een waardevolle plek op internet te creëren voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen en inrichten van de openbare ruimte, openbare en bedrijfsgebouwen, hotels, restaurants, winkels en woningen. Zowel opdrachtgevers (overheid, bedrijven, projectontwikkelaars, ondernemers, eigenaren, particulieren) als degenen die zich met het ontwerp en de bouw bezighouden (architecten, inrichters, bouwers).

Daarnaast zijn we graag bereid mee te kijken naar uw ontwerp, bouwtekening of de situatie ter plekke om (op voorhand) te zorgen dat u rekening kunt houden met de rolstoeltoegankelijkheid. Door al in die fase rekening te houden met rolstoeltoegankelijkheid bespaart u veel geld. Achteraf aanpassen kost namelijk veel meer, omdat er dan veelal een verbouwing voor nodig is.

In het bouwbesluit staat vermeld waaraan u zich dient te houden; van ons verneemt u of de door u geplande situatie ook voldoet aan praktisch gebruik. De praktijk leert namelijk dat dat niet vanzelfsprekend en niet hetzelfde is. U voorkomt daarmee dat een -aan de wettelijke vereisten voldoend- gebouw, alsnog in de praktijk niet (optimaal) te gebruiken blijkt door rolstoelers. In commerciële situaties behaalt u bovendien meer omzet en resultaat omdat u ook de rolstoelers in uw doelgroep kunt bedienen. Voor iedereen geldt: u laat een klantgerichte indruk achter bij de gebruikers van uw locatie.

Bent u lezer van dit blog en ziet u situaties in de praktijk die juist goed zijn (een voorbeeld zijn) of nog te verbeteren zijn? Dan hoop ik dat u mij een of meerdere foto’s met uw verhaal mailt, zodat ik er aandacht aan kan besteden!