FAQ items aan het laden...

Vluchtveiligheid van mensen met een kwetsbare gezondheid is een vak apart

U kent de berichten uit de media vast: doordat mensen met een kwetsbare gezondheid langer thuis blijven wonen, neemt het risico op slachtoffers bij woningbranden en branden in wooncomplexen sterk toe. De woningen en woongebouwen zijn veelal niet gebouwd op deze veranderingen in de samenleving en zeker niet voorbereid op het toegenomen risico op woningbranden en branden in de woongebouwen. De vluchtveiligheid van deze bewoners is meestal onvoldoende gewaarborgd.

U wilt de vacatures die al zo lang open staan in uw bedrijf graag op korte termijn opvullen. Nu er een goed passende kandidaat zich heeft gemeld die een beperking heeft, wilt u die kans met beide handen aangrijpen en aannemen. Voordat u het arbeidscontract tekent, is het wel van belang dat u regelt dat ook deze medewerk(st)er bij calamiteiten veilig kan vluchten. Omdat de meeste kantoorgebouwen en industriële locaties daarop niet zijn voorbereid, wilt u eerst inventariseren wat en hoe u een en ander dient te regelen om alle risico’s af te dekken.

U heeft de indruk dat de brand- en vluchtveiligheid in uw zorginstelling goed geregeld is. Totdat u leest dat in 59% van de instellingen er door ons lacunes worden geconstateerd, die bij calamiteiten grote gevolgen kunnen hebben. Om zeker te zijn dat bouwkundig en organisatorisch alles goed is geregeld, wilt u toch een inventarisatie. Vooral om imagoschade te voorkomen en aansprakelijkheidsrisico’s af te dekken.

U heeft praktische vragen over de vluchtveiligheid van gebruikers van uw gebouw en mensen met een kwetsbare gezondheid in het bijzonder. Bijvoorbeeld over het plaatsen van scootmobielen in uw woongebouw of instelling, over de lengte van een vluchtroute of de duidelijke inrichting ervan, over de training van uw BHV-ers op het evacueren van mensen met een kwetsbare gezondheid en wellicht nog vele andere vragen. Dan is de Scan Vluchtveiligheid van mensen met een kwetsbare gezondheid op maat voor u gesneden.

Met een gedegen scan brengt u de vluchtveiligheid in kaart

Met een scan door onze brandveiligheids- en toegankelijkheidsexperts krijgt u inzicht in de actuele vluchtveiligheidssituatie in uw gebouw of locatie. Ook juridische aspecten die in dit kader van belang zijn, worden meegenomen. In de rapportage vindt u van de gehele inventarisatie de weerslag. Voorzien van opmerkingen, kanttekeningen, suggesties en adviezen, zodat u weet waar actie nodig is en u ook weet wat u kunt doen om het gebouw vluchtveilig te maken.

Wat de scan u brengt:

  • u krijgt helder of u voldoet aan wet- en regelgeving en richtlijnen op het gebied van de vluchtveiligheid van mensen met een kwetsbare gezondheid

  • u ziet aan de hand van de toetsingsgegevens en de foto’s waar uw aandacht en/of actie nodig is

  • als u lijkt op eerdere opdrachtgevers ontdekt u dat er aspecten van vluchtveiligheid en toegankelijkheid belicht worden die u niet had verwacht

  • u beperkt uw aansprakelijkheidsrisico’s door deze gedegen inventarisatie

  • u en uw team voelen zich gerust dat u op zo’n grondige wijze ook de vluchtveiligheid van deze kwetsbare doelgroep in uw gebouw heeft geregeld.

Voor wie?

De Scan Vluchtveiligheid is voor elke gebouweigenaar of -beheerder die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Of het nu gaat om een kantoorgebouw, een instelling, een woningencomplex of een VVE: met het toenemend aantal gebruikers met een kwetsbare gezondheid loopt u grotere risico’s dan voorheen. Die wilt u afdekken door een gedegen inventarisatie en adviezen voor het oplossen van de geconstateerde aandachtspunten.

De Scan Vluchtveiligheid brengt de situatie in uw gebouw in kaart en is daarmee tevens het document waarmee u de gebruikers kunt informeren. Veiligheid is namelijk een zaak van iedereen die bij een gebouw betrokken is, omdat iedereen er een steentje aan kan (moet) bijdragen.

Hoe u de scan aanvraagt

U vraagt de Scan Vluchtveiligheid aan via onderstaande knop. Vervolgens ontvangt u van ons een mail waarin we u vragen een aantal gegevens aan te leveren zodat we een inschatting kunnen maken van de werkzaamheden. Vanzelfsprekend ontvangt u van ons daarna eerst een voorstel en/of gaan we met u nader in gesprek.

Begint u nu met in kaart brengen van de vluchtveiligheid en vraag geheel vrijblijvend ons Scan-voorstel aan.

Ja, ik wil een Scan Vluchtveiligheid. Neem contact met mij op.