Gratis lezing of presentatie

 

Met het aannemen van de motie van Arie Slob (Christenunie) in de Tweede Kamer, heeft Nederland besloten in 2013 het VN-verdrag te ratificeren dat het recht op toegankelijkheid van wonen, werken, vervoer, onderwijs en informatie regelt voor mindervaliden. Nu de ratificatie sinds juli 2016 een feit is, is toegankelijkheid niet langer een gunst maar een recht geworden.

Dit besluit heeft grote gevolgen voor iedereen die panden, woningen, winkels bouwt of verbouwt, de openbare ruimte inricht, activiteiten organiseert etc.

Wilt u kunnen overzien wat het voor uw organisatie, gemeente, bedrijf, etc. betekent, zodat u kunt voorkomen dat u in vervelende situaties terechtkomt of hoge extra kosten moet maken? Vraag dan de gratis lezing van het Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid aan.

 

Gratis lezing over de op handen zijnde veranderingen in de regelgeving en eisen aan de toegankelijkheid bij u in uw organisatie, platform, ondernemersvereniging, gemeente.

In een bondige presentatie met veel voorbeelden ontdekt u waar toegankelijkheid precies om gaat. U ondervindt dat voor u ogenschijnlijk kleine dingen, tot groot ongemak kunnen leiden voor de mindervalide (rolstoeler, rollatorgebruiker, blinde, slechtziende, dove, slechthorende). En andersom: sommige dingen lijken voor hen lastig en blijken in de praktijk geen drempel te vormen.

U krijgt inzicht in de mogelijkheden om op eenvoudige wijze aan veel ‘eisen’ te voldoen. Nu lijkt het misschien nog een lastige en grote klus om uw pand of openbare ruimte toegankelijk(er) te maken. Na deze lezing weet u dat het allemaal behapbaar is en makkelijker realiseerbaar dan u dacht.

U hoort de fijne kneepjes die leiden tot daadwerkelijke toegankelijkheid. Het verschil tussen wet- en regelgeving en de praktijk wordt u helemaal duidelijk. U kunt op feiten beslissen waar u uw accenten wilt leggen.

En u verneemt hoe u de toegankelijkheid zodanig kunt aanpakken, dat u de juiste investeringen doet en zelfs kosten bespaart. Op de meest effectieve en efficiënte wijze aangepakt, levert toegankelijkheid namelijk geld op. Dat laten we u graag zien!

 

“De lezing was een verfrissende kijk op de bestaande regeltjes uit de diverse handboeken, één aanrader.”
Ton van ‘t Hoff, architect | directeur , BBHD Architecten

 

Na afloop van de Gratis Lezing Toegankelijkheid weet u:

  • wat toegankelijkheid precies inhoudt
  • welke aspecten van belang zijn om aandacht aan te besteden
  • hoe u zich het beste kunt voorbereiden
  • waar uw kansen liggen om met weinig kosten veel te bereiken
  • wat uw actiepunten zijn om soepel en efficiënt op de nieuwe situatie in te spelen.

 

Denise Janmaat - 10215tg

 Uw presentator, onze directeur

De Gratis Lezing wordt verzorgd door de directeur van het Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid, Denise Janmaat. Haar jarenlange expertise en ervaring zet zij graag in om u voor te bereiden op de veranderingen die komen.

In haar presentaties en lezingen brengt zij met enthousiasme veel waardevolle informatie over, gelardeerd met talloze voorbeelden. Haar praktische aanpak zorgt ervoor dat u met concrete ideëen en plannen de zaal kunt verlaten.

 

 

“Denise Janmaat heeft ons met haar aanstekelijke presentatie het zetje gegeven dat nodig was. Toegankelijkheid kreeg bij ons alleen de (minimale) aandacht die volgens de regels vereist is. Nu Denise ons heeft laten zien hoeveel tonnen we er al op korte termijn in onze projektontwikkeling mee kunnen gaan besparen, staan we te trappelen om dat direct te realiseren. We raden iedereen aan hiervoor even tijd vrij te maken; het levert je heel veel op. Dankjewel Denise!”
Berend van Aarden

Wilt u deze Gratis Lezing voor uw organisatie inplannen?

Mailt u dan:

  • de gewenste datum
  • het gewenste tijdstip
  • de plaats waar u de lezing wilt laten plaatsvinden
  • verwacht aantal deelnemers aan de lezing
  • informatie over uw organisatie

U ontvangt dan spoedig bericht over de mogelijkheden.